Accountantskantoor Eindhoven

Een ervaren ZZP-specialist zorgt voor een goede nachtrust

Als ZZP’er ben je vrijwel 24 uur per dag bezig met je vak. Of dit nu is als schoonheidsspecialiste vanuit je eigen huis, pakketbezorger met een mooie geleasede bus of als betontimmerman op een bouwplaats ergens in de randstad. Je doet iedere keer je uiterste best een goed product neer te zetten, tegen een uiterst schappelijke prijs. Het laatste wat je wilt is dat de klant ontevreden is! Daarom is Accountantskantoor Eindhoven er om u te helpen.

De laatste jaren zijn de minder mooie kanten van het ZZP-bedrijf gelukkig naar de achtergrond verdwenen. De jacht op schijnzelfstandigen is aan het afzwakken, waardoor jij als ZZP’er weer een redelijke boterham kan verdienen. Want als ZZP’er ben je nu eenmaal afhankelijk van betalende klanten. En niet van een maandelijks cao-loon. Daarom ben je waarschijnlijk zelfstandige-zonder-personeel geworden.

Naar het beroep als zelfstandigen zonder personeel wordt tegenwoordig steeds positiever gekeken. En dat is voor vele anderen ook een stimulans om de kans te wagen om voor het ondernemerschap te kiezen. Want zeg nou eerlijk: Wat is er leuker dan dagelijks op pad te gaan naar werk waar je hart sneller van begint te kloppen?

Op peil houden van je vakkennis

accountantskantoor EindhovenHet voortbestaan van jouw eenmanszaak hangt met name af van de kwaliteit van jouw werk. En of jij een bijdrage kunt leveren die uniek is, of in ieder geval duidelijke meerwaarde voor de klant creëert. Komen klanten keer op keer bij jou terug, dan doe je zeker iets goed. Of heb je online recensies waar menig concurrent jaloers op is? Dan loopt jouw ZZP-bedrijf nog wel even door. Maar je kunt natuurlijk niet iedere keer de hoofdprijs vragen. Want dan lopen de opdrachten snel terug.

Als ZZP’er heb je naast je direct declarabele uren daarom veel uren nodig om je vakkennis op peil te houden, een cursus te volgen en vakliteratuur te lezen. En dien je daarnaast natuurlijk ook de verplichte boekhouding en belastingaangiftes nog te doen. Een controle van de fiscus waarbij correcties worden gemaakt of een boete wordt opgelegd omdat je onbewust iets over het hoofd hebt gezien, doordat je de boekhouding moet doen in de voor jou zo spaarzame vrije tijd, heb je natuurlijk liever niet. Als Accountantskantoor Eindhoven weten wij dat natuurlijk maar al te goed.

 

Doe de dingen waar je goed in bent

Of dit nu timmeren is, lesgeven aan een groep EHBO’ers of kookworkshops verzorgen tijdens feesten en partijen bij jou in de buurt. “Schoenmaker houd je bij je leest”, is een oud gezegde, maar het is helemaal juist.

Als je een ZZP-praktijk hebt als belastingadviseur zal je weinig behoefte hebben aan de onze diensten als Accountants Eindhoven. Maar niet iedere ZZP’er is boekhoudkundig of belastingtechnisch voldoende op de hoogte om een correcte btw-aangifte te doen. Of om vragen te beantwoorden van de Belastingdienst over jouw modelovereenkomst DBA. Of hoe zat het nu toch ook alweer met de verleggingsregeling in de bouw, of die opdracht van vorige maand net over de grens? Moet ik nu wel of niet btw op mijn factuur zetten? Een goede ZZP-specialist van ons Accountantskantoor Eindhoven neemt deze taken graag van je over.

Een ervaren ZZP-specialist zorgt voor een goede nachtrust

Accountants Eindhoven heeft veel ervaring in het zorgdragen voor een correcte boekhouding en een juiste en volledige aangifte. En met name voor de ZZP’ers. Want dit is toch een vak apart. Of dit nu is voor de btw of de inkomstenbelasting, wij zorgen ervoor dat je geen geld laat liggen. Accountants Eindhoven zal voor u de communicatie met de fiscus op zich nemen. Of dit nu gaat om een eenvoudige vraag over een factuur die tijdens een controle is aangetroffen, of bijvoorbeeld over de juistheid van jouw urenregistratie. Zelfs als er een keer bezwaar of beroep gemaakt moet worden hebben wij contacten met gedegen specialisten. Wij zorgen ervoor dat u volledig wordt ondersteund tegen een zeer scherp tarief.

Nieuwe wetgeving voor Zelfstandigen Zonder Personeel in de maak

Binnen de termijn van het huidige regeerakkoord wordt de modelovereenkomst DBA voor ZZP’er nog vervangen voor de opdrachtgeversverklaring. Dit is in ieder geval de intentie van kabinet Rutte III. Een goede adviseur kan je tijdig inlichten over de gevolgen van deze wijziging. Met name omdat de vorige wijzigingen voor sommige ondernemers behoorlijke impact hebben gehad is het dus verstandig om een fiscaaltechnisch partner in de armen te nemen die bekend is met de materie.

Accounts Eindhoven kan je tijdig informeren over mogelijke kansen die deze wetswijziging meebrengt, maar je ook tijdig inlichten wanneer het een potentiële bedreiging voor jou betekent. Het grootste deel van de handhaving op de modelovereenkomsten mag nu dan stil zijn gelegd. Maar de verwachting is niet dat dit zo blijft. Het kabinet zal komen met een opvolger, zoals ook is aangekondigd in het regeerakkoord. Hoe deze eruit zal gaan zien is nog onbekend.

Accountantskantoor Eindhoven

Accountantskantoor Eindhoven wil graag een goed gratis en vrijblijvend kennisgesprek met jou aangaan. Jij zult zien dat onze dienstverlening concurrerend en volledig op maat is voor een ZZP’er.

Vanaf een laag maandelijks tarief heb je volledige online inzage in jouw boekhouding en de beschikking over alle functionaliteiten van ons geautomatiseerde boekhoudsysteem. Waar jij je ook ter wereld bevindt. Wil je liever wat extra diensten toevoegen dan kan dit eenvoudig door het pakket te upgraden. Als ZZP-specialist weten wij hoe belangrijk duidelijke cijfers zijn, maar ook hoe belangrijk lage overheadkosten zijn. Geef daarom niet te veel uit aan accountantskosten.