Arbeidsongeschikt.Wat nu?

finance

Arbeidsongeschikt.Wat nu?

Arbeidsongeschikt. Wat nu?

Inmiddels ben ik een aantal jaren werkzaam als zzp’er en heb ik voor mezelf een vangnet opgebouwd mocht ik arbeidsongeschikt raken. Dat was een aantal jaren geleden wel anders. Toen brak ik mijn been en kon ik 6 weken mijn beroep als zelfstandig ondernemer niet uitvoeren. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu mijn zaakjes goed geregeld heb. Graag vertel ik je daar iets meer over.

Sluit een arbeidsongeschiktheidsverzekering affinance

Als zzp’er is het verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering keert gedeeltelijk of volledig uit bij arbeidsongeschiktheid. De premies voor deze verzekeringen zijn veelal fors, dit is afhankelijk van de branche waarin je werkt en welk bedrag je wenst te verzekeren. Vergelijk de diverse aanbieders met elkaar en laat je eventueel bijstaan door een onafhankelijk financieel adviseur.

Meld je aan bij een Broodfonds

Het Broodfonds is een goedkoper alternatief voor de prijzige arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit is een besloten groep ondernemers die met elkaar garant staan voor een uitkering. Bij arbeidsongeschiktheid krijg je een uitkering van maximaal 2 tot 3 jaar.

Doe een beroep op het UWV

Als zzp’er ben je niet meer standaard verzekerd via het UWV voor arbeidsongeschiktheid. Heb je niets geregeld als zzp’er, maar raak je onverwachts toch ziek? Meld je dan aan bij het UWV of bij de gemeente in jouw woonplaats voor bijstand.

Hoe handel je bij arbeidsongeschikt?

 Ga bij arbeidsongeschiktheid altijd langs een huisarts. Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten, wordt er ook vaak een bedrijfsarts ingeschakeld. Deze bepaalt in hoeverre jij arbeidsongeschikt bent en of het optioneel is om passende werkzaamheden te verrichten.Preventief in actie komen, helpt problemen in de toekomst te voorkomen. Sluit daarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering af of meld je aan bij een Broodfonds. Daardoor ben je ook tijdens ziekte verzekerd van inkomen.