AUTO OP DE ZAAK OF PRIVÉ

auto van de zaak

AUTO OP DE ZAAK OF PRIVÉ

Rekenmodel auto privé of zakelijk.

auto van de zaak2Koop je een auto op de zaak of kies je voor een privéauto? Elke ZZP-er komt op enig moment voor die keuze te staan. Als je jouw auto zowel voor je onderneming als voor privé wilt gaan gebruiken heb je 2 mogelijkheden: Je rijdt een auto op de zaak of in een privéauto.

Een auto op de zaak hoort tot je ondernemingsvermogen en een privéauto tot je privévermogen. Om te bepalen wat voor jou het voordeligste is kun je middels onderstaande link het rekenmodel in excel gratis gebruiken.

download hier het rekenmodel auto privé of zakelijk

 

Privéauto met zakelijk gebruik

Gebruik je een privéauto ook voor je onderneming dan mag je € 0.19 per kilometer declareren aan je onderneming. Tevens mag een deel van de BTW op het gebruik van de privéauto teruggevraagd worden van de belastingdienst. Om dit bij te houden kun je middels onderstaande link het rekenmodel in excel gratis gebruiken.

download hier het rekenmodel kilometeradministratie privéauto

 

Auto op de zaak

Gebruik je een zakelijke auto en wil je geen bijtelling betalen aan de belastingdienst omdat je minder als 500 kilometer per jaar privé rijdt met de auto. Je kunt dan een sluitende kilometeradministratie bijhouden om de bijtelling te voorkomen. Om dit bij te houden kun je middels onderstaande link het rekenmodel in excel gratis gebruiken.

download hier het rekenmodel kilometeradministratie zakelijke auto

auto van de zaak