Beheer van relatiebestanden

relaties

Beheer van relatiebestanden

beheer van relatiebestandenIk zou eens iets moeten doen aan het beheer van mijn relatiebestanden. Iets moeten doen? Ok; ik moet het zelfs helemaal opbouwen. Mijn relaties staan nu kriskras door elkaar. Privé en werk zijn niet gescheiden bijvoorbeeld. Als ik een telefoonnummer nodig heb, zoek ik dat vaak op via Internet. Niet zo verstandig…

Ik begin eerst maar eens met Googlen. Want hoe doe je dat nou;  efficiënt en effectief je relaties beheren? Hoe voorkom je dubbele relaties in een bestand? Ik zie diverse programma’s met mooie beloftes: ‘Met behulp van de relatiehistorie ziet u direct welke acties in het verleden hebben plaatsgevonden. Terugbeltaken en bijbehorende statussen zijn ook beschikbaar.’ Wauw! Dat klinkt professioneel. ‘Door het toevoegen van kenmerken kun je de relaties typeren’, lees ik verder. Ook heel handig lijkt mij. Nu schrijf ik in mijn agenda de gemaakte afspraken en in mijn hoofd zitten alle kenmerken. Erg vermoeiend.

Gekoppeld

Bij relatiebeheer staan je relaties en/of projecten centraal. Daar omheen worden verschillende items gekoppeld zoals agenda, taken en correspondentie. Door deze werkwijze kun je opgeslagen onderdelen overal terugvinden. Ook bouw je een relatiehistorie op. Zo kun je altijd de actuele status van een relatie bekijken en voorkom je extra werk.

Secretaresse

Deze info klinkt mij als muziek in de oren. Maar kost dat niet juist ontzettend veel tijd en energie? En kun je hier niet iemand voor inhuren? Ik zie onmiddellijk een aantrekkelijke secretaresse voor me. Dat lijkt me veel interessanter dan zelf relaties beheren. Maar… secretaresses kosten veel geld. Ik google dus weer verder.

Mailings

Wat ik heel interessant vind is de mogelijkheid tot het versturen van diverse soorten mailings. Ik lees dat het bijvoorbeeld mogelijk is een gepersonaliseerde e-mail mailing te sturen. Je kunt ook kiezen voor een sms-mailing, een brievenmailing, etiketten of een Excel bestand.

Het klinkt allemaal heel aantrekkelijk… Deze week mijn boekhouder eens bellen voor wat advies. Eens kijken wat hij er van vindt! Want waarschijnlijk is zo’n digitaal systeem voor het beheren van je relaties nog aftrekbaar ook!