Belastingvoordelen

boekhouding

Belastingvoordelen

belastingvoordelenIk heb een nieuwe boekhouder gevonden en dat is best spannend. Vorig week hebben we kennis gemaakt. Tijdens het intakegesprek hebben we bekeken wat hij voor me kan doen. Of hij bij mijn bedrijf past en hoe ik hem vind als persoon. Want ik vind het heel belangrijk dat het klikt. Je moet hem toch vertrouwen als je hem inhuurt. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor je aangiftes.

Nerveus

Toen ik naar de boekhouder reed, was ik best een beetje nerveus. Het adres was ook vreemd voor mij, dus ook dat was spannend. Ik arriveerde net op tijd en een beetje gehaast wilde ik de plastic tas pakken met mijn boekhouding van de afgelopen twee jaar. Dat had hij gevraagd toen we elkaar aan de telefoon hadden. Ik keek en keek, maar nergens te vinden. Thuis laten liggen dus.

Nuttig

Mopperend op mezelf belde ik aan. Ik werd in een ontvangstruimte gelaten en kreeg netjes een kopje koffie aangeboden. Even later kwam de boekhouder binnen. “Ik ben mijn boekhouding vergeten”, biechtte ik meteen maar op. “Kan ik nu meteen weer vertrekken? Of heeft het wel nut om te blijven?” Ik had ondertussen besloten om in ieder geval goed te voelen of ik hém wel als boekhouder wil. Dat stukje was in ieder geval wel nuttig. Even uittesten hoe hij reageert…

Begrip

De boekhouder reageerde heel vriendelijk en rustig. Gelukkig. Hij toonde begrip. Omdat ik de dagen ervoor heel intensief bezig was geweest met het op orde brengen van mijn boekhouding kon ik hem veel vertellen. Hij vroeg onder meer naar de belastingvoordelen van de afgelopen jaren. Als ZZP-er heb je er gelukkig wel wat. Echt veel weet ik er niet van. Daarvoor huur ik nu juist een boekhouder in.

Vervolgafspraak

Over een week hebben we een vervolgafspraak. Ik ben nu druk bezig met het invoeren van alle gemaakte kosten en mijn facturen voor de belastingaangifte 2016. Ik zal blij zijn als alles netjes is afgehandeld. Ik houd me liever met andere zaken bezig dan met belastingvoordelen en andere boekhoudkundige zaken…