Boekhouden in 2018: Werk jij al online?

boekhouding

Boekhouden in 2018: Werk jij al online?

Boekhouden in 2018: werk jij al online?

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Mijn vorige boekhouder gaat met pensioen, dus ik kijk uit naar een nieuwe. Ik laat me aanpraten dat er heel wat online aan boekhouden kan gedaan worden. Ik bekijk de mogelijkheden.

Eenvoudige boekhouding

Ik ben een kleine zelfstandige ondernemer in hoofdberoep. Mijn jaarlijkse omzet overstijgt de 500 000 euro omzet niet. Dit houdt in dat ik een vrij eenvoudige vorm van boekhouding kan toepassen, ook wel de vereenvoudigde boekhouding genoemd. Deze vorm van boekhouden blijkt gemakkelijk toegankelijk online.

Online boekhouden

Het is niets nieuws meer anno 2018. Alles kan je online uitvoeren. Zo ook dus boekhouding. Ik ben echter helemaal geen boekhouder van opleiding en breek er ook niet graag mijn hoofd onnodig over. Moeilijke boekhoudtermen zijn niet aan mij besteed. Ik liet vroeger alles in handen van de boekhouder en vertrouwde op zijn werk. Ik zoek dus nu een middenweg tussen online mijn financiële gegevens te kunnen raadplegen, maar met de ondersteuning van een boekhouder.

Voordelen

boekhouden

Al snel blijkt dat online boekhouden toch wat voordelen kan opleveren. Ik maak een Skype afspraak met een boekhouder om de opties te bespreken. Hij zet me enkele voordelen op een rijtje:

  • met online boekhoud programma’s kan ik snel offertes en facturen opmaken
  • in een muisklik kan ik mijn BTW aangifte bekijken en resultatenberekening doen
  • data zijn veilig
  • bankbetalingen kunnen via online boekhouden automatisch en de bankafschriften kunnen geïmporteerd worden
  • flexibel inzicht in financiën en relatiebeheer in 1 pakket

Persoonlijk contact

Dit klinkt allemaal heel overtuigend. Enkel rest bij mij de vraag of ik ook nog persoonlijk contact en hulp kan hebben van een boekhouder in dit alles. Dit kan. Indien gewenst kan ik dus inderdaad gebruik maken van een contactpersoon die me, online, persoonlijk bijstaat in mijn boekhouding. We kunnen ofwel live chatten, ofwel via belprogramma’s informatie uitwisselen.

2018, een nieuwe start, een nieuwe manier van online boekhouden!