EINDE BLAUWE ENVELOP, BEGIN MIJNOVERHEID.NL

prop

EINDE BLAUWE ENVELOP, BEGIN MIJNOVERHEID.NL

De bekende blauwe envelop van de belastingdienst bestaat inmiddels ruim 100 jaar. Bewaar de envelop goed want het zal ooit een plaats krijgen in het museum!

 

MijnOverheid.nl is je persoonlijke website voor overheidszaken. Je ziet hier welke gegevens bij de overheid bekend zijn over je, je werk, huis, auto en studie. Op MijnOverheid.nl vind je ook je persoonlijke berichtenbox. De berichtenbox is het elektronische alternatief voor de papieren post. Er zal steeds meer post van de overheid digitaal worden verzonden naar deze berichtenbox. Ook kunnen burgers digitaal communiceren met de belastingdienst met een account op Mijn Overheid.nl. Om een account op MijnOverheid.nl te activeren ga je naar MijnOverheid.nl en log je in met je persoonlijke DIGID.

 

De digitalisering van de communicatie met belastingplichtigen zal in een snel tempo worden doorgevoerd en lijkt onafwendbaar. De groep mensen die digitaal niet mee kunnen komen wordt snel kleiner, maar natuurlijk wordt er met hun wel rekening gehouden. Het is echter de bedoeling dat particulieren de aangifte inkomstenbelasting in 2017 alleen nog digitaal kunnen indienen, en dat de aanslagen inkomstenbelasting ook alleen nog digitaal worden verzonden.

 

Naamloos