F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan vrijblijvend met ons contact op

transparetor
Waarom zou ik voor De ZZP Specialist kiezen?

Met De ZZP Specialist heb je een vertrouwde boekhouder en belastingadviseur. Wij verzorgen je boekhouding, belastingaangifte en jaarrekening volledig digitaal tegen een vast maandbedrag. Het enige wat je nog zelf moet doen is: een foto maken van je factuur/bon, uploaden en je bent klaar! Wij zorgen ervoor dat uw administratie wordt bijgewerkt en gecontroleerd. Hierdoor kun je altijd beschikken over de meest actuele cijfers. Ook voor al je adviesvragen kun je bij de ZZP Specialist terecht.

Een administratiekantoor of accountantskantoor?

De werkzaamheden van een administratiekantoor of accountantskantoor voor de ZZP-er of eenmanszaak heeft geen verschil. Echter de uurtarieven van een accountant zijn vaak veel te hoog voor een ZZP-er. De ZZP Specialist is een administratiekantoor waarbij je tevens een RB Belastingadviseur tot je beschikking hebt. Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereninging van het Register voor Belastingadviseurs waardoor we aan alle kwaliteitseisen voldoen.

Worden er extra kosten berekend naast mijn abonnement?

Alle vaste werkzaamheden zitten in je abonnement, zoals het bijhouden van je administratie, maandelijkse rapportages, aangiften BTW & inkomstenbelasting en het opstellen van de jaarrekening. Ook al je vragen die we kunnen beantwoorden uit onze parate kennis zitten in het abonnement.

Dus alleen incidentele zaken worden extra in rekening gebracht. Bijvoorbeeld een financieringsaanvraag of omzetting van je onderneming in een BV. Uiteraard zullen we dit van te voren duidelijk naar je communiceren.

Geven jullie ook ongevraagd advies?

Zodra wij bepaalde zaken signaleren zullen wij dit met je overleggen. Dit zal met name gebeuren om je zoveel mogelijk belasting te besparen. Tevens zullen nieuwe belastingontwikkelingen die op jou van toepassing zijn worden overlegd en toegepast.

Kan ik bij De ZZP Specialist ook online mijn verkoopfacturen maken?

Ja, er is een mogelijkheid om je facturen te maken met het geïntegreerde factureringsprogramma binnen ons online boekhoudpakket. Je kunt de facturen maken in je eigen huisstijl en per email versturen naar je klanten. De facturen worden vervolgens direct verwerkt in je online administratie. Dat is handig!

Is een online boekhouding veilig?

De ZZP Specialist loopt voor in het gebruik van online boekhouden. Onze beveiliging voldoet aan hooggestelde eisen. Internet boekhouden is hierdoor volkomen veilig. Het voordeel van online boekhouden is, dat als je computer crasht of wordt getroffen door een computervirus, je boekhouding niet wordt aangetast. Tevens kun je overal ter wereld bij jouw boekhouding.

Zijn er kosten verbonden aan het oriënterende gesprek?

De eerste afspraak is gratis en geheel vrijblijvend. We bespreken de mogelijkheden en kijken wat we voor je kunnen betekenen. Na dit gesprek krijg je van ons een voorstel om je bij ons aan te sluiten.

Is de overstap naar De ZZP Specialist veel gedoe?

Wie overstapt naar De ZZP Specialist is verzekerd van een vlekkenloze omschakeling middels onze gratis overstapservice. Je huidige accountant of boekhouder is verplicht aan ons om alle relevante informatie over te dragen. Je zult hier geen gedoe van hebben, wij regelen alles.

Zorgeloos ondernemen?