Ondersteuning bij uw administratie

administratie

Ondersteuning bij uw administratie

ondersteuning bij uw administratieIk ben heel blij met mijn boekhouder. Een paar weken geleden heeft hij voor mij de jaarrekening opgemaakt en de aangifte inkomstenbelasting gedaan. Ik heb zelf heel wat voorwerk gedaan, zodat de kosten van mijn boekhouder lager zijn. Op deze manier zorgt hij voor een goede ondersteuning van mijn administratieve werkzaamheden.

Vragen

Ik vertrok vol zelfvertrouwen van huis. Mijn boekhouding zat netjes in een tas. Ik had alles gedaan wat hij me gevraagd had. Ik was erg tevreden. Ik werd binnengelaten in een aparte kamer, kreeg een kop koffie aangeboden en hij startte ondertussen de computer op. Bij de eerste cijfertjes kwamen er al vragen. Hoe zit dit? En hoe zit dat? Kun je dit even opzoeken? Ik mis die en die informatie. Pffff…. Ik dacht dat ik alles zo keurig had aangeleverd.

Ieder zijn vak

Vol enthousiasme en zelfvertrouwen startte ik mijn zoektocht. Ik had voor de zekerheid mijn hele administratie meegenomen, dus dat moet goed komen! Het bleek een behoorlijke klus om de gevraagde informatie te verschaffen. Ik kreeg het steeds warmer en mijn zelfvertrouwen slonk. Het gevoel dat ik al eerder had ervaren voelde ik weer opkomen:  ik werd er doodongelukkig van. Ik ben helemaal geen cijfertjesmens. Geef mij maar teksten. Woorden dus. Ieder zijn vak…

Beleefd

De boekhouder bleef echter heel beleefd en vriendelijk. Dat vind ik echt fijn. Hij liet me zien hoe ik het beste te werk kan gaan in de toekomst. Hoe duidelijker ik mijn administratie aanlever, hoe makkelijker het voor hem is.

Belastingdienst

Uiteindelijk kwamen de jaarcijfers er uit rollen en een tijd later hoorde ik welk bedrag ik aan de belastingdienst ‘mag’ betalen. Niet een mededeling die veel reden tot juichen geeft. Maar ja, hoe meer geld je aan de belastingdienst mag betalen, hoe meer je verdiend hebt… Vanaf nu weet ik hoe ik de spullen het beste kan aanleveren. Ik kijk al uit naar volgend jaar!