Waarom meer betalen voor een Accountantskantoor?

accountant verklaring

Waarom meer betalen voor een Accountantskantoor?

Waarom meer betalen voor een Accountantskantoor?

Een accountant is zijn prijs waard

Iedere ondernemer krijgt hoe dan ook te maken met de financiële aspecten van de bedrijfsvoering teneinde meer winst te maken – dat is immers waar het zelfstandig zijn om draait. Vaak is dat voor ondernemers een hele uitdaging, en beroep doen op een accountantskantoor is dan ook een goede manier om een deel van de administratieve last over te geven op iemand anders. De voordelen die een accountant biedt zijn uitgebreid, en het volgende overzicht verduidelijkt meteen waarom een dergelijke expert zijn geld meer dan waard is.

Een accountant is expert of administratief-financieel gebiedaccountant verklaring

Een accountant verricht grondige fiscale controles (en geeft daar verklaringen van), stelt financiële overzichten op, allemaal terwijl rekening gehouden wordt met de fiscale regelgeving. Vooral voor ondernemers met een midden -of kleinbedrijf is dat zeker en vast een meerwaarde. Een accountant verzamelt financiële informatie en bekijkt of uw jaarrekening een goed beeld geeft van de situatie waarin het bedrijf zich bevindt.

Een accountantskantoor is belangrijk om aandeelhouders een zicht te geven op wat er met hun geld is gebeurd, en daarbij kan een accountantsverklaring van belang zijn als u aanvragen doet voor krediet of subsidies.

Nog meer voordelen van een accountantskantoor

Het grootste verschil tussen een accountantskantoor en een administratiekantoor is dat enkel een accountantskantoor bevoegd is om een accountantsverklaring te geven. Andere taken van een accountantskantoor zijn bijvoorbeeld ook de ondersteuning van de zelfstandige bij het vastleggen het beleid. Een accountant geeft de fiscale en financiële gevolgen weer van het beleid, wat voor ondernemers natuurlijk van groot belang is om te beoordelen hoe het bedrijf ervoor staat.

Een accountantskantoor kan eveneens geraadpleegd worden bij bepaalde adviesopdrachten in verband met financiën en administratie, bedrijfsovernames, opvolgingen, enzovoort. De accountant voorziet u hierbij van zowel economische, sociale, juridische als fiscale informatie, en kan dus een niet te onderschatten meerwaarde geven aan het beleid van uw bedrijf.